deeg koekjes op plaat

Wie wij zijn

Judith Kikkert en Greet Kikkert, wij zijn 2 zussen die een passie hebben voor bakken en koken, beide zijn wij ook gediplomeerd kok en bakker. Tijdens onze vrije tijd koken wij en bakken wij, graag voor anderen.

In maart 2020 heeft mijn zus Judith Kikkert haar ontslag gegeven, na bijna 20 jaar gewerkt te hebben voor deze firma, de laatste 7 jaar heeft zij in Polen gewerkt en de fabriek er mee helpen opstarten.  Door het bekende virus was het moeilijk om werk te vinden, en tijdens onze babbels stelde ik  mijn zus voor als zij lang werkloos blijft misschien het ondernemerschap zou overwegen en dat we misschien samen iets konden doen. Half november 2020 kwam mijn zus om toch eens aan tafel te zitten en te spreken over ondernemerschap en of we dit toch is konden bekijken, zo zijn we gaan brainstormen, wordt het koken of bakken, het bakken nam de overhand en zo gingen we terug brainstormen en zo kwamen we bij koekjes.

Beiden hebben een heel assortiment van recepten koekjes, ook heel oude recepten en hier gingen we mee aan de slag.

We hebben gekozen voor plantaardige producten.

Op zoek naar boter te vervangen naar plantaardige boter, en dan ook zonder palmolie omdat de veganfilosofie heel ver hier in kan gaan, hebben we dit ook gevonden.

Eieren vervangen door een eiervervanger is gelukt, we hebben verschillende vervangers gebruikt en diegene uitgekozen met het beste bak- en smaakresultaat.

We hebben nog verschillende aanpassingen gedaan om zo het voor ons perfecte koekje te verkrijgen.

Vele degen en koekjes getest en gebakken en zo zijn we momenteel gekomen aan 25 soorten.

Om mensen geen keuzestress te geven hebben we een top 7 van de beste koekjes. Die wij op de markt willen brengen.

greet en judith

Wie doet wat?

Judith Kikkert doet  heel het proces van creëren van het deeg tot en met het bakken van de koekjes voor haar gedeelte, ook het berekenen van hoeveelheden, ingrediënten, energie- en voedingswaarden. Leiderschap in de productie.

Het opvolgen van de HACCP, controle van de machines, sturen van mensen op de werkvloer.

Greet Kikkert doet het gedeelte ondernemen:

Marketing, Sales, Back Office ( waar ik nu met mijn mensen aan werk), organiseren, Leiderschap in het ondernemend gedeelte.

greetje en judithje